VIDEO Frohburg Dreieck 2012

24.09.2012 19:10

ČEŠI  VE  FROHBURGU

Ve dnech 22. a 23.9.2012, se jel v německém Frohburgu jubilejní 50. ročník Frohburger Dreieck. Slavili tedy stejné jubileum, jako pořadatelé v Hořicích. Mezi Hořicemi a Frohburgem už řadu let funguje tzv. „frojndšaft“. Tentokrát byla řada na nás, abychom přijali pozvání.

Tak jsme vyrazili. Po příjezdu se ubytovali v penzionu Zelený džbán a pak hned jsme vyrazili do depa.

V depu na travnaté ploše byla Czechische Strasse. Podlipáci, kousek dál pak tábořil Patrik Kolář. O pár metrů dál byl Martin Holoubek, vedle Mára Červený, Michal Vecko, Petr Homola, Petr Košťál, Olin Hanák, Pavel Tomeček, naproti pak sídlil Petr Bičiště. O kousek dál ještě Zdenek Sedlák , Karel Rathouský a Víťa Hatan. Fandit přijel Honza Volák a taky Honza Čeřovský. Z Hořic dorazilo dalších 15 lidí, takže Czech Company, měla ve Frohburgu skutečně početné zázemí. Přítomen byl i zástupce z Těrlicka Petr Hrabčák.

Závody ve Frohburgu byly vypsány pro tyto třídy: 50cc, Classic, KTM Duke, Supersport+Superstok, Superbike, Sidecar Cup, 125cc+250cc+Supermono. V sobotu se pilně trenovalo.

 

Komáří třída byla zajímavá, vždyť na startu stálo 45 jezdců, včetně našeho Rathouského, který publiku ukázal svůj stroj AHRA. V prvním závodě dojel Rathouský na 13.místě a ve druhé jízdě pak 14.

 

Třída KTM Duke, to bylo jen takové vyplnění sobotního a nedělního programu.

 

Spojená třída stocků a sportů, to byl super závod. Hlavně , když jsme mohli fandit našim barvám. Boje o podium patřily německým jezdcům. Vyhrál Georg Fröhlich, před Thomasem Waltherem a Manou Antwieterem. První a třetí jel za tým u nás známého Andyho Brandta, který dojel šestý. A jak naši? Nejlepší byl 10.Martin Holoubek, na 12.místě dojel Olin Hanák, 17. Místo měl Mára Červený, hned za ním Petr Homola, za Pedrem byl Petr Bičiště. Na 29. Pozici skončil Petr Košťál a o místa za ním pak Zdenek Sedlák. Michal Vecko nedokončil.

 

IRRC jel ve Frohburgu taky dva závody. V obou dominoval Didi Grams. Branko Srdanov v první jízdě srdnatě bojoval a předjel jak Penzkofera, tak i Reichmanna. Udo nakonec třetí místo udržel. Branko byl i ve druhé jízdě druhý a na podium vystoupil Frank Bakker.

Mona , dvacky a dvěpade, to byl mix dalšího závodu. Škoda, že Víťovi Hatanovi zvadnul motor, protože by si zcela jistě vyjel podium a myslím by i vyhrál. Ve dvackách vyhrál Silvio März. Na druhém a třetím  místě naši známí, tedy Steffen Grämer a Werner Steege. Za nimi se odehrával další seriál soubojů mezi našimi Oldou Podlipným, Paťasem Kolářem a Rene Lohsem. Lohse nakonec na brzdy v poslední zatáčce oba naše kluky přebrzdil. Olda byl tedy pátý a Patrik šestý. Dvěpade to měl být souboj Schuster, Voit, Korhonen, Bäcker. Vyhrál nakonec Henrik Voit, před Filipem Hellbergem a Tuukkou Korhonenem. Schuster nedojel pro poruchu a nevím, proč nebyl klasifikován Marcel Bäcker, který dojel de facto do cíle první.

Superbike, no superbike, jelo hodně lidí na šestkách. Hattrick uzavřel Didi Grams, druhý byl Rico Löwe, třetí Marcel Bergau z Rakouska a čtvrtý další náš známý Steve Mizera. Jely i naše barvy, Olin Hanák 15. místo, Peter Pedro Homola 16., Petr Kimura Bičiště 17., Petr Koštik Košťál 18. a Pavel Tomeček nedojel.

Samostatnou kapitolou byla pak Cup sidecar. Byly to tzv. Formule 2. První závody vyhráli domácí Ritzer - Ritzer a druhý pak Bachmaier – Pichler z Rakouska. Jednu ze side řídil i Chris Baert z Belgie, který kdysi jezdil MS 125cc a startoval i v Hořicích. Potkal jsem v depu domláceného Stefiho Holze. Jeho ruka po pádu na TT Man nevypadá vůbec dobře a Stefiho moc bolí. Přišel za námi i Ferenc Drapál, syn Janose Drapála. Byla to družná debata, když se Čech a Maďar baví německy. Kytičku na pomník Vládi Jarolíma jsme položili.

Dost často jsme slyšeli pokřiky od diváků…“Horiče!!“, když viděli naši vlajku. Fandové se ptali, kde že je Indi dreiundzwanzig…tak jsem musel odpovídat, že …rennen in Ireland crash… und sezonne 2012 finish…kaput…ende

Mimo koukání na závody, jsme úspěšně prohloubili přátelské vztahy s MSC Frohburg, plodná byla i debata s Petrem Hrabčákem.

Sečteno podtrženo das ist shon weekend